All work is done - Reisverslag uit Mount Lavinia, Sri Lanka van Marije Borgman - WaarBenJij.nu All work is done - Reisverslag uit Mount Lavinia, Sri Lanka van Marije Borgman - WaarBenJij.nu

All work is done

Blijf op de hoogte en volg Marije

12 Maart 2013 | Sri Lanka, Mount Lavinia

Het werk zit erop! Het is tijd voor vakantie!
De afgelopen week bij Hellabeem druk bezig geweest met klussen aan rolstoelen. Ik had best nog wel wat meer willen doen, maar je weet wel hoe dat gaat: alles duurt hier gewoon langer. Dat ligt soms aan het materiaal, soms aan het gereedschap en soms gewoon aan de warmte. Maar goed, ik heb gedaan wat ik kon en dus is het prima zo. Behalve het klussen heb ik ook nog kunnen genieten van de andere activiteiten hier, zoals aerobics met de jongens, volleyballen met de jongens en gewoon de gezelligheid! Ook zijn er deze week drie nieuwe jongens gekomen en het is mooi om te zien hoe snel ze in de groep worden opgenomen! Ze horen er meteen bij en worden meteen overal bij betrokken. Ook bij het volleyballen en dergelijke worden de jongens in de rolstoelen gewoon in het spel betrokken en daardoor is het een hechte groep zo. Echt heel leuk om te zien! Wat ze hier duidelijk wel apart vinden is een vrouw in de werkplaats, dat gebeurt normaal gesproken niet. Het is dan ook regelmatig gebeurd dat een van de jongens even kwam buurten als hij geen les had. Eventjes kijken wat er daar in die werkplaats toch gebeurt hahaha.

Vrijdag bij de lunch werden we getrakteerd op heerlijke frietjes, door twee van de jongens hier gemaakt. Wat een traktatie was dat zeg! Daarna zijn we met zn viertjes (Laurette en Teske, de stagiaires, Therese, de Duitse fysio, en ik) naar Weligama geweest om een beetje te shoppen en boodschappen te doen enzo. En natuurlijk een heerlijk vers vruchtensapje te drinken! Na een gezellig middagje, zijn we ook nog gaan eten vlak bij het strand: pizza! We hadden dus even een rijstloos dagje, op zich ook wel een keer lekker.

Zaterdag hebben we gesurft in Weligama. Via via hadden Laurette en Teske al eerder contact gehad met Gary, een kerel uit Zuid-Afrika, die hen ook surfles had gegeven. Nu zijn we met zijn viertjes geweest en heeft Gary weer les gegeven. Voor mij was het de eerste keer surfen na een hele lange tijd en ik was dan ook erg benieuwd hoe het zou gaan en hoe de knie zich zou houden. Nou, dat viel niet tegen! Sowieso is het natuurlijk al heerlijk dat je je hier niet in een wetsuit hoeft te hijsen, maar gewoon in je short en lycra kan surfen en dat je de zee gewoon in kan lopen, zonder dat het koud is enzo. Maar het surfen zelf ging eigenlijk best redelijk, toen ik eenmaal een beetje weer gewend was. Het waren prima golfjes voor zo'n eerste keer weer en ook de andere meiden hebben het prima gehad volgens mij. En met nog een paar goeie tips van Gary op zak, kan ik straks in Nederland ook weer mn board van zolder halen. Heb er helemaal zin in!

Zondag zijn we alweer op het strand geweest, dit keer in Unawatuna, ongeveer een half uurtje met de bus. In Unawatuna hebben wee gesnorkeld, relaxed op het strand gezeten, een paar potjes gekaart, lekker geluncht (vis uiteraard, zo bij het strand) en een beetje gewinkeld. Een prima besteding van de zondag! Unawatuna is wel ontzettend toeristisch, een beetje te toeristisch naar mijn smaak, maar zo voor een dagje prima!

Maandag was dan echt mijn laatste werkdagje op Hellabeem. Ik heb de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden met de rolstoelen (voor zover mogelijk) en daarnaast heb ik nog wat dingetjes die ik vanuit Nederland straks kan regelen voor hier. Dus helemaal voorbij is het niet.
Bij de lunch kreeg ik een mooie kaart als bedankje van iedereen hier. Echt superlief! Al was het dan maar voor een korte tijd, toch bouw je snel een band op en is het best jammer om alweer weg te gaan. Zeker gezien het vele werk dat er nog is. Maar dat is natuurlijk een goed excuus om nog eens terug te komen, toch?

Vanmorgen op de bus gestapt naar Mt Laviniya, voor een rendez-vous met mijn ouders. Echt superleuk om ze na zo'n lange tijd weer te zien en helemaal natuurlijk hier in Sri Lanka!
Het is wel even wennen om in zo'n luxe hotel te zijn hoor. Moet ik toch gewoon weer met bestek eten en zo en me netjes kleden haha. Maar het is toch ook wel lekker, even van genieten.

En morgen zullen we Home of Hope nog even bezoeken en Kandy onveilig maken, dus dat wordt wat! Ik vind het vooral erg leuk dat ik kan laten zien waar ik al die tijd ben geweest en wat ik gedaan heb. En kan ik toch nog even wat laatste dingetjes regelen. En dan zie ik alle kids ook nog eventjes, dat wordt een mooie dag!
En de rest van de tijd zal toch vooral bestaan uit relaxen bij het strand. Na al die weken werken is dat toch ook wel even heel lekker!

O ja, ik zal proberen of het dit keer wel lukt om foto's te uploaden, want vorige werk lukte dat dus niet. En als het nu weer niet lukt, moeten jullie allemaal nog maar even een beetje geduld hebben, tot ik weer terug ben hoor!